koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva u BiH 4
Koalicija „Udruženi možemo više“
12. Januara 2017.
Koncept socijalnog preduzetnistva5
Koncept socijalnog preduzetništva i njegov značaj
5. Februara 2017.
Prikaži sve

Istraživanje o socijalnom preduzetništvu

istrazivanje o potrebama i mogucnostima razvoja socijalnog preduzetnistva u BiH

Centar za razvoj društvenog preduzetništva “Globus” provodi istraživanje o potrebama i mogućnostima razvoja socijalnog preduzetništva koje će poslužiti kao osnova za iniciranje novih mjera podrške razvoju ovog oblika djelovanja u BiH. Istraživanje provodimo u okviru projekta: “Podsticanje socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini”, koji je finansijski podržan od Ambasade Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini.

Istraživanje se zasniva na primarnim i sekundarnim izvorima. Njime su obuhvaćena pitanja razumijevanja ideje i koncepta, nivoa zastupljenosti socijalnog preduzetništva u javnim politikama, postojeće inicijative u tom području, veličina sektora, aktivnosti socijalnih preduzeća, potrebe i potencijali u pogledu podsticanja zapošljavanja marginalizovanih grupa, mišljenja, preporuke, iskustva i prakse civilnog društva u socijalnom preduzetništvu, itd.

Od posebnog značaja za istraživanje su informacije o aktivnostima, iskustvima i viđenjima organizacija civilnog društva, a posebno ciljnih grupa koje su obuhvaćene projektom: mladi i osobe sa invaliditetom.

Za više informacija o istraživanju pišite nam na e-mail cdpglobus@gmail.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *